Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 22,95

Doe deze zomer mee aan de Docentenleven Zomer Challenge!

Wat gaan we doen? Deze zomer bereid jij je alvast zo goed mogelijk voor op het nieuwe schooljaar. De challenge duurt vier weken en in die weken gaan we een aantal belangrijke punten voor de start van een nieuw schooljaar doornemen. Iedere school is anders en overal wordt een schooljaar net even anders begonnen. Feit blijft dat startende docenten vaak veel onduidelijkheid en stress ervaren in de periode voorafgaand aan de start van dit schooljaar. Met deze zomer challenge bied ik je een aantal handvatten, zodat jij meer grip hebt en houdt op jouw start van het schooljaar. Waar moet je aan denken?

 1. Week 1: Administratie op orde
  Voordat je begint wil je natuurlijk een heleboel dingen weten: hoe ziet mijn rooster eruit? Waar moet ik zijn? Wie is wie? Ik ga je helpen om een beetje structuur te krijgen. Je moet zelf op zoek naar de antwoord, maar ik help je zoeken op de juiste plekken!
 2. Week 2: Planningen klaarmaken
  Voorbereiding is alles en daarom is het fijn om een deel van het jaar alvast te plannen. Deze week geef ik je handvatten voor het plannen van de eerste tien weken, zodat jij als vast vooruit kunt.
 3. Week 3: Klassenmanagement
  Hoe zorg je ervoor dat je straks goed start met een klas die zelf ook nog moet ontdekken wie wie is en welke rol ze in de klas vervullen? Niks zo lastig als goed klassenmanagement en orde houden. Om je op weg te helpen buigen we ons deze week over dit onderwerp en bied ik je handvatten die je kunt toepassen tijdens jouw lessen.
 4. Week 4: Lessen voorbereiden
  Deze week bereiden we de eerste lessen zo goed mogelijk voor. Je krijgt tips voor eerste lessen rondom kennismaking en eerste lessen rondom starten met de lesstof. Ik geef je tips om rustig te starten, voor activerende werkvormen en voor groepswerk als je hier al aan toe bent.

Voor wie is deze challenge?

Voor startende docenten (0-5 jaar ervaring) in het vo en mbo. Leerkrachten in het po kunnen echter ook veel aan mijn tips hebben! Wees er echter van bewust dat de challenge niet voor deze doelgroep is ontwikkeld.

Kosten en wat krijg ik ervoor?

De kosten van deze challenge zijn 22,95 Euro. Daarvoor ontvang je het volgende:

 • Toegang tot de online omgeving van de challenge (zie hier boven).
 • Uitgebreid lesmateriaal omtrent de start van het schooljaar.
 • De informatie blijft 4 maanden beschikbaar (dus ook na de zomer nog).
 • Doorlopen van de challenge kan in eigen tempo en starten kan wanneer je maar wilt!
 • Iedere week begin je met een nieuw onderwerp.
 • Maar je hebt ook de vrijheid om de onderwerpen in een andere volgorde te volgen.
 • Tips voor activerende werkvormen die je makkelijk kunt inzetten, naar je eigen hand kunt omzetten en daardoor vaker kunt gebruiken.
 • Tips voor een aantal online tools en de werking van deze tools.
 • Filmpjes en/of podcasts met inspiratie of uitleg.
 • Veel downloads, waaronder planningsformulieren en toebehoren voor werkvormen.
 • Je doorloopt de cursus zelfstandig en krijgt geen feedback van mij.
 • Heb je toch nog vragen naar aanleiding van de cursus? Dan mag die natuurlijk altijd mailen.