Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 49,95

Starten in het onderwijs: basistips

Ben je (net) begonnen aan de studie en komt er een baan op je pad. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar een stage, maar stuit op een mogelijkheid om direct voor de klas te gaan en je geld in het onderwijs te verdienen. Of je hebt net je stage afgerond en wordt gevraagd te blijven. Of misschien volg je een zij-instroomtraject? Vanwege het lerarentekort komt het steeds vaker voor dat je op zo’n manier aan je eerste baan komt. Dat is natuurlijk fijn, maar ook spannend. Want daar waar je eerst vooral wat mocht oefenen en weinig verantwoordelijkheden had, krijg je dit nu wel! Misschien heb je inmiddels wel een beetje een beeld van wat er van je verwacht wordt, maar toch zijn er nog veel dingen nieuw en onduidelijk.

In deze e-learning neem ik je mee in allerlei zaken die je tegen kan komen en help ik je om je beter voor te bereiden op deze toffe kans! In deze e-learning richten we ons vooral op praktische zaken. Dus: hoe zorg je dat je administratie op orde is en blijft? Hoe ga je aan de slag met het plannen van je lessen? Tips voor klassenmanagement en natuurlijk kijken we naar het voorbereiden van je lessen. Ook geef ik je ook tips voor het overnemen van klassen halverwege het schooljaar.

 1. Module 1: Administratie op orde
  Voordat je begint wil je natuurlijk een heleboel dingen weten: hoe ziet mijn rooster eruit? Waar moet ik zijn? Wie is wie? Ik ga je helpen om een beetje structuur te krijgen. Je moet zelf op zoek naar de antwoord, maar ik help je zoeken op de juiste plekken!
 2. Module 2: Planningen klaarmaken
  Voorbereiding is alles en daarom is het fijn om een deel van het jaar alvast te plannen. Deze week geef ik je handvatten voor het plannen van de eerste tien weken, zodat jij als vast vooruit kunt.
 3. Module 3: Klassenmanagement
  Hoe zorg je ervoor dat je straks goed start met een klas die zelf ook nog moet ontdekken wie wie is en welke rol ze in de klas vervullen? Niks zo lastig als goed klassenmanagement en orde houden. Om je op weg te helpen buigen we ons deze week over dit onderwerp en bied ik je handvatten die je kunt toepassen tijdens jouw lessen.
 4. Module 4: Een klas halverwege het schooljaar overnemen
  Een klas halverwege het schooljaar overnemen wordt door veel (startende) leraren ervaren als totaal anders dan starten aan het begin van het schooljaar. Dat is op zich logisch, want een groot deel van de groepsvorming heeft al plaatsgevonden en de leerlingen zijn gewend aan een manier van lesgeven. In deze module gaan we hier verder op in en geef ik je tips over hoe je dit kunt aanpakken.
 5. Module 5: Lessen voorbereiden
  Deze week bereiden we de eerste lessen zo goed mogelijk voor. Je krijgt tips voor eerste lessen rondom kennismaking en eerste lessen rondom starten met de lesstof. Ik geef je tips om rustig te starten, voor activerende werkvormen en voor groepswerk als je hier al aan toe bent.

Voor wie is deze e-learning?

Voor startende docenten (0-5 jaar ervaring) in het vo en mbo. Leerkrachten in het po kunnen echter ook veel aan mijn tips hebben! Wees er echter van bewust dat de challenge niet voor deze doelgroep is ontwikkeld.

Kosten en wat krijg ik ervoor?

De kosten van deze e-learning zijn 49,95 Euro. Daarvoor ontvang je het volgende:

 • Toegang tot de online omgeving van de (zie hier boven).
 • Uitgebreid lesmateriaal omtrent starten in het onderwijs.
 • De informatie blijft 1 jaar beschikbaar.
 • Doorlopen van de e-learning kan in eigen tempo en starten kan wanneer je maar wilt!
 • Vijf modules waarin we steeds een ander onderwerp behandelen.
 • Maar je hebt ook de vrijheid om de onderwerpen in een andere volgorde te volgen.
 • Tips voor activerende werkvormen die je makkelijk kunt inzetten, naar je eigen hand kunt omzetten en daardoor vaker kunt gebruiken.
 • Tips voor een aantal online tools en de werking van deze tools.
 • Filmpjes en/of podcasts met inspiratie of uitleg.
 • Veel downloads, waaronder planningsformulieren en toebehoren voor werkvormen.
 • Extra’s!: Deze cursus bevat onder andere de antwoordkaartenset, het kwartetspel en het memoryspel uit de shop, ter waarde van 20,00 Euro!
 • Je doorloopt de cursus zelfstandig en krijgt geen feedback van mij.
 • Heb je toch nog vragen naar aanleiding van de cursus? Dan mag die natuurlijk altijd mailen.